Tuesday, September 6, 2011

Holiday Blabbers

Okay hello human being,
Sorry la dah lama tak update belog buruk semacam aku nie -.-" aku sedar aku dah lalai dan malas bertanggungjawab sebagai blogger tapi.Sorry la sejak sekolah open aku tak de masa nak tulis sehapak benda dalam blog nie.. so ape aku nak cita kat korg kali nie? entah aku pun blurrr -.-"

So last week cuti kan? best siot aku sentiasa suka cuti :D weheee~~ :D
So mana aku pergi.. okay lah aku tak gie mana except gie Sunway Pyramid dgn mama aku -.-" #gilerbored nak mampus aku kat situ..so what nak gie sana..takde pape pun -.-" biasa je...

then mana lagi ah?
ah 1st eid raya aku..haha..aku gie Rumah NAJIB..alahhh Najib? kau tak kenal okay la biar full name dia aku kasi tgk korang kenal tak? DATO SRI NAJIB BIN TUN RAZAK ambik kau! skarang orang malaysia kenal tak sape nie..tak kenal mmg sah bkn MALAYSIAN korunk nie...FOR OVERSEA WHO DON'T UNDERSTAND HE IS OUR 6TH PRIME MINISTER OF MALAYSIA TQ. haha amik speaking gitu. haha so aku buat pe kat situ..alah kan ada open house so sebagai rakyat aku datang lah rumah dia yg sangat besar terletak di Seri Perdana,Putrajaya.Tahu tak bila family aku nak jumpa dia semangat siot haha..aku buat derk tak exicited mana pun nak meet prime minister tu...-.-"..so bila masuk aku tgk bnyk org lined up..so family aku pun join lah skali so dah exited gie lah salam PM kitorg..entah sape aku salam Datuk2 n Datin2 lain lagi aku main salam je mana2..#hati harapkan duit raya je.. hahaha tamak duh aku nie hehehe..then dah out gie tempat tah mana aku pun tak tahu.ada akak cun dgn abg handsome serah kotak kat kitorg i was like alah tu je...makanan mana?? then mama aku tnya rupanya kat halaman depan rumah dia..whatthe fish..then fast forward gie situ makan2 then balik..then mell #kawan rapat aku lah..suruh aku gie raya rumah HUNNY #kawan aku jugak so i was like okay..tpi hesitate sbb malas nak jalan jauhh >< then papa hntarkan i gie rumah mell #thankyou papa. :D  then dh gerak rumah hunny dgn family mell jumpa parents hunny salam2 makan2 kejap then lepak kat buaian..haha then FIA dtg dgn cousy dia kot..cantik siot tak mcm aku buruk pfttt..-.-" then snap gmbar pukul 9 malam balik lmbat jugak tapi mama i ta kisah pun xD

next 2nd eid raya tak gie mana2..then malam tu i mintak papa nak gie I-City,Shah Alam..teringin sangat nak pergi tapi asyik busy mana sempat -.-"..so parents aku drive bila dah sampai sesak pulak depan tu sohai..tapi bila tgk pokok lampu2 tu..dah lupa dah risau aku..kat situ aku lakon sbagai budak batak O.O! haha sukasuka..then dah smpai gatal tgn nak snap gmbr..nak upload nnti aku rajin aku upload okay :D..haha..then dah kat situ gie ride swing tu dgn adik aku..masa nak naik tu awesome gila haha xD gila happy sakan aku kat situ haha then ada ride yang pusing2 tu aku nak naik so aku mintak mama rm 10 dgn adik aku skali lah haha XD then masa line up tu..ada kouple muda nie manja2 depan muka..gila jeles aku..teringin lah pulak nak date dgn Qibbie #boyfie aku kat situ..T^T haihhh..then behind aku satu family cina grandma dgn cucunya..cucu pompuan tu annoying duh..asyik komplen panas je..then aku nie tak panas lah -..- haigooo..masa tunggu lama nak mmpus tapi dh smpai ride tu haha naik je lah..tapi mmg worthed sbb cantik gila view tu..teringin plak nak gie dgn Qibbie..huhu..then dah turun ride gie snow world first mama tak nak but then mama kasi kitorg pergi..then pakai lah koat pnjg and masuk dlm tu MAKAIHHHH first tak sejuk mana pun..boleh je...then siblings aku tak rent boot..mmg cantik lah ais kena kaki tu..sejuk nak mmpus..bagai cucuk jari dgn jarum.gila sakit duhh >< masa tu mmg nak snap tu tak de..trus nak blah dari area tu..sbb kaki sejuk nak mmpus T^T..then belahh dari tmpat tu gila menyesal tak smpai 10 minit pun kita kat situ..gara2 mama lah tak rent kasut..cbai btul..

then sabtu pulak fastfoward lah..awal pagi kena bangun dgn papa sbb dia gie china gila tak nak..but papa gie situ 9 days je..dgn aunt and cousy i so..then hantar papa gie LCCT so lepak kat MCD..then papa nmpak my aunt talk2 kejap belah dri tmpai that time i pun syok2 main IPhone4 uncle i..nakkk sangat phone tu -..-" huhu then dorg dah nak depart..so i peluk papa and tell him buy sumthing for me..consider i nak bnda from china..haha XD sakai bnda import made in china hantar kat malaysia tak nak plak -.-" bodo ! haha

tu je lah kot aku nak citer kat korg suma thnks for reading tau until next time bye!

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment



<< home ♥