Sunday, September 11, 2011

Raya Story

Hello Humans So Lets STORY about Raya on 10/9/11

Citer Panjang nie..So nak baca stay.Tak nak baca .Blah :P aku tak heran pun..

So sebermulanya aku bersiap sedia awal2 pagi..ready nak gerak gie school so wake up like 9 a.m. Then tetibe mood aku yg nak pakai baju pink tu tak ada langung..so gie rumah sebelah..kamceng aku Dik-Ah. Pinjam bju dia warna biru #myfav then aku edit sikit kat pingang tu..sbb dia saiz besar aku saiz kecik..tak lah kecik manapun still longgar...then start la calls yg mendatang kat hp aku tnya mana aku suma watleklee..-.-" aku OTW tu..So Startla Report Aku yg panjang berlebar nie

Rumah Pertama-Sir Taufeeq's House
Airin & Mell dah kecoh call aku so bila dah smpai depan skolah..haigoo then I was like O.O omigod they look preety :D..takmacam aku sakai nak mampus XD haha..siap selipar jepun aku matching dgn bju kurung biru aku siot je tak prasan plak xD..Hakim & Izzat pun ada skali..then we wait for Vee Nee yg makaihh lembab giler..then apa lagi kita gerak gie..Rumah Pertama kita Sir Taufeeq :D nasiblah depan sekolah so senang sikit nak jalan kaki..haha..then otw tu dah nampak Shahira, Zaima, Amirah, Huda & Farhan :D..so bila smpai punya lah bnyk org..so we makan kuih lah biskut la..minum ribena je..haha..then snap2 gmbar..so dah snap..so kita belah gie dapat dari SIR TAUFEEQ RM2 dgn invinsible packet nya..lg...but whatever dapat jugak duit raya  hehe..then to...
(look title seterusnya)

Rumah Kedua-Nur Amirah's House
Bila dah smpai..rumah Mira awesome kecuali bed yg menyemak kat situ but kfine cut the crap..we makan jugak meehoon yg mak dia masak..anyway aku suka meehoon mak dia masak..sbb dulu mira pernah bawak masakan mak dia gie sevent class or something..so everytime mak dia masak meehoon je mesti terkenang something...then makan cookies and air oren :D great :) ah masa kitorg podah..mak dia kasi kitorg RM 2 kut tak silap aku :D...hehe suka2..then to.. 
(look title seterusnya)

Rumah Ketiga-Abdul Hakim's House
Sebelum smpai rumah dia kita harus berjalan punya lah penat nak berjalan..Mell siap ada payung lagi #overduhh. Then bila dah sampai.Woahhh. O.O rumah dia agak awesome sejak aku kenal mamat tu..tak pernah aku terpijak rumah awesome dia #mesti kembang dia baca nie haha..then we makan biskut..as usual dah..Hakim's Mom masak Asam Laksa..aku tak makan sbb muak dgn bauunya..(maaflah saya ada phobia dgn asam laksa sbb pernah masuk hospital akibat makanan nie)..then kitorg snap2 gmbr :D like crazy haha..then bila habis tu..Family Hakim la paling best kasi kitorg RM5 sebagai duit raya :D then to..
(lihat title bawah)

Rumah Keempat-Atiqah a.k.a Psycho's House
Okay kita berjalan lagi gie rumah Atiqah somehow rumah dia bila aku masuk agak creepy..-..-" #pada pandangan aku lah#...then mak dia mask french fries, mee goreng, nugget (yg bnyk org libas) and keropok yg weird looking..so kitorg dah kenyang makan akibat makan kat rumah Hakim tadi..but we makan pun sikit2 lah supaya nak jaga hati mak dia tuhh..then kita makan..salam mak dia apa lagi..belahh lah..nak duit raya? lihat kondisi rumah dia..kitorg tak teringin pun nak mintak dari rumahnya...anyway her mum's nuggets is the best then to....(lihat tittle bawah)

Rumah Kelima-Shafikah Hani's House.
Going to her rumahlah paling penat nak mampus..jauh siot!! -.-"...then we just go walk2 and walk smpai kaki kitorg tak berfunction dah...sampai je rumah dia...rest kejap then yg tak segan silu..ada some yg kuar cabut benda yg menyemak kat kain bju kurung kitorg..sbb bnda tu buat org gatal -.-" then we makan sikit entah apa sup + chicken + ketupat =? sedap ah jugak :D...then kita chaw gie rumah classmate lagi satu..kita ke rumah...

Rumah Keenam-Rumah Farah Athirah' House
Okay nie panjang sikit aku nak citer..so bila dah otw nak gie rumah Farah.. Mira, Huds, Izzat, Hakim & Shahirah dorang dah maju hadapan nak mampus..So Aku, Mell, Airin, Vnee, Shafikah Hani & Zaima pulak nak tumpang payung..so kita gie singgah rumah Anandini sbb kitorg share satu payung yg nak hampir krepot -.-" so Mell gie edit kasut silver nya yg dah nak rosak...tmbah lagi..masa tu HUJAN -.-".. Then nie ada satu lagi peristiwa sweet nak mampus..kira sbb geng Mira dah maju..so dorg dah smpai..kita later sbb singgah rumah org..nie masa nak pass longkang...tau tak kitorg bnyk pass longkang? takut tau nak langkah every single one of them.. ada longkang besar nie..Zaima dapat skip suma nak skip suma cuak.. so langkah alternatif turun longkang tu then skip then naik...bnyk pun buat cmtu...angkt then tu Airin, Shafikah Hani, then Mell lastly Vnee..gler time tu mmg smgat 1 Malaysia nak naik longkang tu..haha then bila kita gerak..agk stupid jugakk sbb ada jalan past longkang tu..WATHEFUCK..then jalan ke rumah Farah Athirah..rumah dia bnyk kucing..haha ada CANTIK, TUAH, ABU, CICI, CHEETAH :D comel siot..haha..then got anak2 kucing lg so adorable..apa yg tak best buat aku lagi skali ialah Asam Laksa -.-" yeeerrr..tak pndang pun makanan tu makan...tgk TV but I lyn Abu the Cat lagi best so then Izzat and Hakim nak balik so they balik dulu...then to....

Rumah Ketujuh-Puan Rohana Goon's House (Guru Kelas 4 Sains 1)
Okay kami bergerak lagi as usual...ke rumah cikgu rohana...masa masuk je...mak aihh..bnyk jugak cikgu..set apa lagi la..serang makan lahhh :D..haha..then makan clashh plak time budak budak spoil masuk -.-" tu pun kawan2 anak lelaki cikgu rohana..pastu boleh plak Mell kata nak cuci mata kat sorg budak cute tu.. WHAT THE FISH..so far rumah cikgu je best makanan dia..tak sempat pun rasa cocktail dah belah..then ge got RM2 and gula2 as duit raya :D then to her neighbour..

Rumah Kelapan-Puan Habibah's House (Guru Agama 4 Sains 1)
Okay kita maju sedikit ke rumah uztazah habibah..and makan kuih muih and mee kari..zupzap zup zap sekejap singgah then belah cikgu Habibah kasi RM3 duit raya kitorg :D syokk...then masa nak gerak Rista uztazah baik giler tumpang 10 org dlm kreta cikgu and send us..tu Rista Villa Apartment tu gerak to...

Rumah Kesembilan-Shahira's House
Dah smpai Shafikah Hani kena balik so kita ada X org..cuba teka kalau korg pandai maths..haha..then bila otw gie rumah Shahira..ada pervert ulang alik just nak bajet handsome depan muka of coz kami tak memandang and don't give a fuck kat pengatal perasaan tu dah smpai rumah shahira je..masuk bilik Shahira yg sangat cool...wall paper dia awesome..then out ke rumah....

Rumah Terakhir-Zaima Shafikah's House
Okay kita gerak naik atas gie rumah Zaima plak..:Drumah dia pun awesome :D cantik..and chocolate cake dia pun sedap..but unfortunately masa tak cukup kita choww dah -.-"

Coretan aku-Gila best beraya..lain kali nak buat cmnie lagi..but next time kena rent van or bus sbb penat berjalan..Tu je sekian aku yg yg penat menaip..bye :D

 P/S:Sesiapa nak tgk gmbr2 sila ke: Abdul Hakim's Photo Album 
(korunk yg ta dpt tgk tu sorry la mungkin diprivatekan oleh ownernya)




Labels: , , , , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment



<< home ♥